chicken curry deel 2

Dinsdagmorgen, keimoe maar kei blij, eindelijk ons guesthouse ! Oergezellig, héél vriendelijke mensen. Eerst naar ons kamer, drie trappen hoog met zware rugzak. Bed opdekken en dutje doen !!!! Joepie !! slapen !!! 12.30 plaatselijke tijd, want bij jullie is het 4,5 uur vroeger, wakker en op verkenning in Dehli. Ongelofelijk, niet te doen, getoeter, mensen als mieren, auto’s, moto’s, riksha’s, en indische helikopters (lees tuk tuk) door elkaar. Op de baan staan wel 2 rijvakken geschilderd maar ze maken er gemakkelijk 5 van, kris kras rijden is hier een nationale sport, een mierennest door elkaar en daar lopen dan nog mensen tussen ook. Oversteken is ogen dicht, schietgebed en lopen, ge komt vanzelf aan de overzijde vant straat mits veel getoeter en geblaas.
Na meer dan een stevige wandeling, een rit in nen helikopter overleeft(chauffeur zegt now worry chicken curry) en men hele voorraad schietgebedjes opgebruikt te hebben, hongerig aangekomen int guesthouse. Ons Wiske laten kiezen wa lekker is want wa kennen wij daar van, lijkt allemaal chinees te zijn. Mor kei goei, om duimen en vingers af te likken, onvoorstelbaar, en da voor 5 euro voor 3 personen. Trouwens de ginger lemon honey tea is hier een aanrader en aangezien we allemaal beetje verkouden zijn, drinken we het spul met de liters hé.
HET IS KOUD HIER !!!!! In de namiddag kunnen we in t-shirt lopen maar anders met jas of vestje.
Vandaag naar de sloppenwijken geweest, verstand op nul en gewoon doen, neusademhaling oefenen en je neusvleugels worden vanzelf krachtig door open en dicht te gaan. De geur is niet te doen, niet alleen de smog, maar ook open riolen, vuil op straat en k……..k overal. Dettol doekjes en gel zijn onmisbaar om gezond te blijven.
Na de middag met den helikopter naar de andere kant van Dehli om de Lotustempel te bezoeken. Weet eigenlijk nog altijd niet goed, hoe we daar heelhuids aangekomen zijn. Als je de foto (undercover) ziet, dan kan je een beetje voorstellen van de smog en de stank. Grote bidon humor, veel relativeren, en positief denken maakt da je verschillende keren de slappe lach krijgt. Don’t worry chicken curry !
De Lotustempel, een witte marmeren gebouw in de vorm van de lotus bloem, Bahaï geloof, een rustpunt in de chaos, alle getoeter en rumoer verstomd, rust en harmonie op een paar m². Zalig !
Terug met de ‘helikopter’, in het donker, tussen auto’s, bussen, moto’s en fietsen, boodschap is alles binnenboord houden want wa buiten steekt, dan ben je kwijt, allee toch te oordelen naar de buitenspiegels, want die zijn allemaal afgebroken.
Eindelijk guesthouse ! Want naar de wc gaan hé, da doe je toch ook best alleen op het guesthouse, voor de rest, goe mikken en niks aanraken.
Lekker theetje drinken, rugzak organiseren want morgen gaan we naar Jaipur, en pasta eten, in Indië .
Foto’s downloaden, blog aanvullen voor onze stalkers, kei hard lachen en hoesten, om ter hardst.
Seves slapen eerst nog een theeke !
See you in Jaipur, knuffelkes

Reacties 3

mama 30-01-2013 19:46

allee jullie madammen zijn al goe thuis daar .
kan alleen maar rustiger worden eens ge uit Delhi bent vertrokken.
doe da nog goe daar en wij hopen snel van jullie te horen.
dikke kus van je make hee Els
xxx

Leen kuringen 30-01-2013 21:43

Blij te horen dat ondanks alles jullie veel leute en plezier hebben ...
wees voorzichtig en verzorg jullie goed ...Denk aan jullie
Knuffel voor ons 3 dappere madamen !!!!
Leen

Inez 30-01-2013 22:47

Dat klinkt als een veelbelovend avontuur!
Zorg goed voor elkaar!

In volle afwachting van méér verhalen...
xx Inez

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer