eindspurt ingezet.. met n ferme portie zonnebrand!

Goa, they call it paradise :-)

Van de 3 maand India heb k amper kleur opgedaan, overal me netjes aan de regels gehouden, geen blote schouders, geen te onthullende kledij,
One place in India waar die regels nie gelden, hier lopen bikinis en zwemshorten rond, biertjes en muziek op het strand, de prijzen zijn ook navenand, overal grijzende bolle buikjes op pensioen, hippiestijl lange wapperende haren op de motorbike, palmbomen en kilometers lange stranden, het een na t ander. This is Goa! Voort eerst echt in de zon en daar is mn kleurtje.. Knalverbrand!

Mn gezelschap uit Calcutta vliegt voort eerst, duikt voort eerst de zee in, heeft voort eerst echt vakantie in zn eigen land, ontwappenend om getuige van te mogen zijn.
We starten in het zuiden, Palolem, vinden ons n klein bamboohutteke aant strand, huren zoals het hoort ne scooter, ontdekken wat kleinere strandjes rondom, ik herken nog wel wat tips en tricks van vorig jaar, een oud ford waar je uren kan blijven staren naar de spelende dolfijnen in de verte.. Heerlijk, echt relax en lui lekker niks doen!

Met de jeep door het oerwoud, volgens Samson en Gert ben je in het oerwoud ben je nooit alleen! Tenzij je op een dagtrip bent, met een jeep vol toeristen met hoge verwachtingen op pad bent, dan lijkt het oerwoud verlaten :-) op n paar crazy monkeys na.
Bij aankomst met bus in Benaulim mn eerste landgenoot ontmoet in 3 maand tijd., franstalige uit Brussel, ma maakt nie uit, het schept toch een band.
Onze daguitstap zondag was desondanks toch de moeite, naar een of andere mega waterval, heerlijk zwemmeke gedaan daar.
De enige animals die we zien zijn de olifanten waarmee je een toerke door de spiceplatage kan maken. Gewelige beesten, ontzettend jammer dat men er zo'n "gemaakt" climaat rond gebouwd heeft, dat doet me alleen nog maar meer beseffen wat voor ne slechte tourist ik wel ben, krijg echt de kriebels van. Ben nie gemaakt voor dit soort tourisme.
Wanneer ik vorige week met de bus van Ooty richting Mangalore onderweg was, lichtjes bezorgd voor de 10uur bus, was k eens zo verrast als bleek dat onze route door een natuurpark liep en ik uit het niets, in het schijnsel van de volle maan, vlak naast de bus 2 wilde olifanten zie verschijnen!!:-)
Da maakt mij pas blij, als ik deze olifanten in de plantages zie maak ik me zorgen om de beestjes, én dat bracht me op n ander idee. Waarom alleen sponsercentjes spenderen aan mensjes, ik als veggy zijnde en maar verkondigen dat mens en dier gelijkwaardig zijn. Dus, op oek naar n goeie animal doel!

Zonder al te veel moeite zelfs, overal in India zijn wel plaatsen te vinden die zich om verwaarloosde koeien ontfermd, aangezien het nog steeds als heilig dier wordt beschouwd.
Op een van onze toerkes met de motor zie ik in ne flits een bordje, Animal Rescue Centre, op de rem en terugdraaien! :-)
Blijkt om een soort asiel te gaan die zich over verwaarloosde en gewonde honden ontfermd, super sympathieke mens ontmoet, een hele kennel vol met kleine pups en erlangs ook een 20tal grotere honden, enthousiast blaffend als we een rondleiding krijgen.
Op hetzelfde moment komt er n Ierse dame aan gewandelt, zij had over het centrum gelezen in haar reisgids en kwam ook.ns n kijje nemen. Ze verteld dat ze de dag voordien het centrum oogebeld had omdat ze een koe op het strand had gezien met n grote wonde aan haar zijde. De dierenarts van het centrum was er dezelfde dag naartoe gegaan, maar ze hebben het beest spijtig genoeg nie kunnen redden, wonde was te fel ontstoken en beest te verzwakt.
Wel ferm dat ze effectief op de oproep reageren, en dat doet me besluiten dat deze mensen van mij wel n steuntje verdienen. Als k had gekund zou k zo de pups meepakken, so cute!

Rest van mn dagen hier zijn best wel lui, lijkt alsof mn tijd in India toch meer energie heeft gevraagd dan ik dacht, en ik kan het niksdoen en boek lezen voor de moment wel goe af :-)
We ontdekken de stranden een voor een, frapant hoe verschillende ze allemaal zijn, van rustige zee naar sterke golven, van puur zandstrand naar steentjes en rotsachtig, ook qua bevolking, op de ene plaats zijn opvallend veel Engelse en Russische touristen te vinden, op het volgend strand lijken alleen maar lokale Indische touristen rond te lopen. Thats Goa.

Vrijdag vliegt mn gezelschap terug naar Calcutta, op een of andere manier moeten we tegen dan in Mumbai zien te geraken. En dan loopt mijn India tijd ook stilleks op zn einde..

Let's see what happens huh
:-) shanti shanti xX

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer