ghostdrivers

Jaipur – Gostdrivers

Highway to Jaipur, een belevenis op zich !
Mr Singh, onze privé-chauffeur, meldt zich netjes op tijd aan en vraagt naar Linda. Héél spooky want die trip is op mijn naam geboekt, dus Kristel. Enfin is nette man, héél vriendelijk die dadelijk zegt, ‘me carry Linda bag’. Dus ikke en Els konden onze zware rugzak zelf dragen en ons Linneke kreeg dus onze kleine rugzakken. Voor alle veiligheid is Linda de moeder van Els en ikke de Tante, want nie getrouwd zijn en zo rondreizen is not done ! Den auto heet TATA en blijkt een comfortabele te zijn. Op weg naar Jaipur !
Stel je de snelweg niet voor zoals bij ons, oké brede baan, oké 2 rijrichtingen, oké 3 baanvakken per rijrichtingen maar geen kat die zich eraan houdt, olifanten ook niet. Maximum of minimum snelheid bestaat hier niet want op de snelweg zitten evengoed vrachtwagens (heel mooi versierd en kei groot), auto’s, kamelen, olifanten en apen op de zijkanten, en geloof het of niet voetgangers ook. Als je te ver gereden ben draai je toch gewoon om en rij je terug, met ghostdriving geraak je er ook zalle. Links op de parking staan met de camion en naar de andere kant moeten ? Geen probleem, gewoon oversteken ! (hilarisch gewoon)
Ken je Blow Horn ? Wij wel, lijkt wel kermis op de snelweg. Staat zelfs op elke achterkant van elke vrachtwagen. Ken je da geluid als je beurt om is op de botsauto’s, wel elke wagen die een vrachtwagen voorbij steekt, maakt dit geluid een paar maal na elkaar. Die moeten wel heel veel jetons hebben eer dat ze in Jaipur zijn.
Nog iets wa ongelofelijk is ! Kende die poppen naast de weg waar er een versmalling is wegens werken ? Wel hier leven die ! Geen plastieken mor echte levende vrouwkes mee fluovestje aan, doek op hoofd en heel de dag mee een rode vlag op en neer zwaaien, der zen plezanter jobkes zalle.
Onderweg veranderen de bomen van kleur, van grijs in Dehli (stof en smog) naar (joepie) groen ! Bergen komen ook in zicht, kleurrijke olifanten en logge kamelen ook.
Als je hier een theeke zit te drinken op terras en je vraagt je af welke vogel er hier ambras in zijn huishouden heeft, dan blijkt da een eekhoorn te zijn da kan tjilpen en zo hard da ge thuis de radio zou stil zetten.
Onderweg zien we voor elk huis/barak een resort op pootjes staan, blijkt dat de mannen hierop slapen voor hun huis/barak. En dat allemaal in het stof onder de blote hemel, naast de snelweg. Schaamte kennen ze hier ook niet echt, mannen wassen zich in hun, tja onderbroek kunde niet da nie noemen, naast de snelweg alsof het de gewoonste zaak is.
Ons hotel blijkt een gerestaureerd groot herenhuis te zijn, prachtig beschilderde plafonds en bedden uit de jaren stillekes maar matrassen zijn oké.
Lekker Tali gegeten, hot mor kei goei ! Woooooow on fire !!!!!!
Nu afsluiten, morgen drukke dag, gaan schooltje en kliniek en vrouwenopvang bezoeken en dan den toerist uithangen. Zult er morgen wel over lezen.
Namaste

Reacties 1

Leen kuringen 01-02-2013 17:28

Maar goed dat er wel wat (b)engeltjes bij je zijn als we jullie avonturen lezen ...ik kijk er naar uit om jullie verhalen te lezen ...een heel belevenis zo te lezen !!! Geniet van deze mooie reis !!! Groetjes aan ons 3 bewonderingswaardige vrouwen !!!
Leen

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer