2 kreeftjes in Goa

ayay ons voeten in de fik !

Op 11 februari lekker gegeten met uitzicht op zee, kei hard gelachen want de lifeguard zit in zijn hoge verlichte toren te turen in het pikkedonkere naar kleine bootjes die hij precies de weg moet wijzen.
Er is een duidelijk verschil tussen Noord India en het zuiden. Noorden geeft een armzalige indruk betreffende de huizen terwijl het zuiden veelgekleurde huizen heeft, precies zoals in de Caraieben. De arnoede is hier verscholen achter de huizen van de hoofdstraat. Er zijn hier ook meer katholieken dan elders, en een mengelmoes van hindi en moslim. We vragen ons af, als de ene de koe als heilige voorvader beschouwt, wat die dan doet als de andere die koe opeet.
Het verkeer blijft ons verbazen, al hebben we de schietgebedjes op dit moment niet van doen, we steken over met onze ogen dicht en lopen.
Langs de weg zie je hier ook veel kraampjes van de plaatselijke boeren met allemaal vers onbespoten groenten en fruit.
Gisteren heerlijk pizza gegeten en getrakteerd met taart dooreen jarige indier.
Ons fototoestel is stuk, dus niet zoveel foto`s meer.
Ons Kristel heeft een souvenir meegebracht uit The Big Fish, nen rasechte kakkerlak die overleeft heeft in haar kleine rugzak maar nu het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld heeft.
We hebben ook een volautomatische lift in ons hotel, zo ene met hekken ervoor, zoals in den tijd van Poirot of Sherlock Holmes. Ge moet da ding nen ferme zwaai geven anders start die niet.
Vandaag naar Bogmalo Beach geweest, HEET, ons linneke wou effekens gauw drinken halen op blote voeten op het strand, ze heeft nogal gesprongen want haar voeten stonden bijna in de fik. Je ziet de hitte zo boven het zand zinderen, we zijn dan maar een ijsje gaan eten om af te koelen.
Voelen ons echte ailiens als we ons onder de plaatselijke bevolking mengen op de markt, je kan niet geloven hoeveel beziens we dan hebben. Voor diegenen onder jullie die zich niet bij de watjes rekenen, kunnen we een India onder de bevolking en niet in de tempels aanbevelen.
Morgen ons laatste dagje hier, afsluiting op Bogmalo Beach in een net guest house van waaruit we naar de luchthaven gaan per taxi, 10 min rijden.
We zullen al maar beginnen te bibberen want we horen dat het back home 4 graden is, dat is dus minimum 30 graden verschil !!!!! brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Vrijdag om 14 u terug in den Belgique.

Rode kreeftsyndroom groetjes
Linda en Kristel

Reacties 2

Nancy 13-02-2013 21:43

4 graden? Vandaag niet boven nul!

krisje 15-03-2013 17:44

geweldig geschreven we zijn er precies bij!!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer