let it rain!

Dinsdag 2 oktober zeker? Geraak al  beetje gedesorienteerd in tijd :-) in plaats is hier niet zo moeilijk, daar ben k behoorlijk goe in, orientatiefactor Zero! 

It is raining!! Bijna 2 weken in Inda en hier is mn eerste echte regenbui ! 
Bijna jammer dak nu droog binnenzit eigelijk, de afkoeling is altijd zo welkom!! 

What happend in tussentijd? Maandag mn ochtendshift met n toch wel duidelijk aanwezig schuldgevoel overgeslaan, echt gewoon simpelweg omdat k nie uit da bed geraakte. Letterlijk, nie de kracht om uit da bed te geraken, tam en plat na weer n slapeloe nacht. Denk da mn antibiotica echt wel zn effect heeft op mn lijfje, goe da mn hoest en bijhorendende last is opgelost, maar mn verweer is er ook een heel stuk mee gezakt presies.. Veel zweten, misschien toch niet alle uitgezwete stoffen niet direct terug opgenomen? Ik heb me gisteren te goed gedaan aan wat lekkers en zoet, maar nu vandaag bij stlgestaan dat t niet de juiste suikers zijn die mn lijfje nu nodig heeft. 
Kleine babbel met onze Sister Nurse en ze gaf advies om "glucose' in apotheker te halen, poeder om in water op te lossen (proeft gewoon zoet, gewoon suikerwater lijkt het me) maar met heel wat toegevoegd, toch iets verstandigere suikers dan die van mijn gebakje gisteren ;-) 
Dus rond de middag uiteindelijk uit mn kamer geraakt, lekkere lunch gevonden en dapper met mezelf de metro ingetrokken! Laatste met Narendra en zondag ook samen met de rest van de groep, tis zo easy en goedkoop om de stad door te komen, moet k toch in mn eentje ook zien geflikt te krijgen. Eens ge doorhebt in welke richting ge moet en welke halte je eraf wilt, ist echt wel makkelijk te doen! Zal beetje mijn wereldvreemdheid zijn dat ik dit zo dapper van mezelf vind, want eigelijk ist just t zelfde als in Parijs ene te nemen. (hebben we in Belgie ook ne metro???)  :-) Enfin, ik kom veilig ter plaatse, vind zelfs de plaats waar k naar op zoek was en kan een heel plan uitdokteren om ergens deze week samen met de meiden naar de film te gaan, ne echte Bollywood film wacht op ons :-) 

Rond 18u had k afgesproken met Sudip, Indische kerel die k hier tegen t lijf liep, pretty much wat te vergelijken met Narendra, snuggere kerel, weet me heel boeiend over zijn way of life te vertellen en sleurt me van de ene belangrijke plaats naar de andere, duidelijk trots dat hij me Zijn Stad kan laten zien. 

Today heb k me wel uit bed weten te rollen, toch ma op magere benen riching the dispencery en halverwege de voormiddag besef k dak echt iets nodig heb om me wat aan te sterken, wat ben k rap opgebrand! Ik heb wel hulp sinds vandaag, thank god for that!! Een super lieve nurse uit Korea en n student dokter uit Mexico, ik herken mijzelf volledig in hun licht paniekerige blik, probeer ze zoveel mogelijk mee te helpen en we doen da goe samen! Hopen da ze t mee volhouden en dan gaat de komende maand n pak beter verlopen dan ik eerst vreesde.. 

Donderdag ga k ne keer n bezoekje brengen aan het Belgische conculaat, das blijkbaar helemaal niet zo ver hiervandaan, zal k ns gaan horen se of ze misschien iet met mijne visum kunnen regelen... Kan altijd proberen he :-) Alleman dak hier aanspreek over misschien in december door te reizen naar Nepal, trekt een licht bezorgd gezicht en zegt 'It's gonna be cold" Hmm, stillekes aan mn bedenkingen.. Lijkt me heerlijk om ernaartoe te gaan en de afkoeling lonkt altijd een beetje, maar buiten mijn trekkerschoenen, ne trui of 2, n paar sokken en n muts die k in Delhi bij mn treinticktet heb weten aftroggelen, heb ik echt niks bij me dat ook maar iets verwarmde is. Ik ga er maar vanuit dak alles wat nodig ga hebben ginder zal vinden, nie echt heel hard bij stilgestaan toen k uit Belgie vertrok. Narendra heeft me ook al mee naar Bankok gevraagd, hij vliegt er geregeld naartoe voor zn werk, en daar gaat t net zo lekker warm zijn als hij verkondigde hij met ne big smile :-) 
Gisteren bezig geweet over n organisatie in Birma/Miamar, het land dat pas sinds een paar maanden terug opgesteld is voor buitenlanders, misschien is dat een pad dak kan uitvissen.. Zal niet zo heel evident zijn, niet o erg georganisseerd en vqstgelegd als het hier verloopt, maar misschien net daardoor des te boeiender??

Anyhow, tenzij ik donderdag opt consultaat iet geforceerd krijg, blijft het voorlopig zo dat ik halfweg december uit India moet verdwijnen,  iets wat me de laatste dagen eigelijk heel erg bezig houdt want het gevoel dat ik hier steeds sterker ervaar, het "verblijven" en niet enkel "doorreizen" is me zo fascinerend, had vooraf niet gedacht dat het me zo sterk zo aangrijpen...
Los daarvan, op een avond als gisteren, wanneer mn gedachten heel erg bij mn gezin thuis zijn en ik besef dat ik normaal gezien op zo'n moment gewoon in mijne auto of op de vlo spring, en iemand opzoek, terwijl dat hier totaal geen optie is en ik het in elke situatie enkel met mezelf alleen moet zien te redden, dan vraag ik me toch af of het wel haalbaar is (en blijft) om zo lang van je thuisbasis weg te zijn... Zie je het conflict?

Ongetwijfeld gaat de tijd me wel de antwoorden brengen, ik probeer heel flink net als met al de rest te doen, loslaten en erop vertrouwen... Als het goed voor me is dan zal het wel naar me terug komen.
Ben ik trouwens de enige die zich zulke dingen afvraagt? Of ben ik nu gewoon de enige die het met jullie (en ieder die het lezen wil) deelt? Of worden deze gedachten als vanzelf uitvergroot doordat ze hier alleen in mijn hoofd zitten? So many questions... So many Elsa :-) 

Gotta go, kga nog effe van de laatste verfissende regendruppels genieten!!

Blessed be   

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

YWCA, Calcutta

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer