living like a speed train

Waar ik vorige week mn avonden in mn eentje doorbracht op mn kamertje, (door de hevige regen was er geen andere optie), daar haal ik deze week meer dan ooit schade voor in! Geweldig, mn Franse matekes zeulen me.overal mee naartoe en.samen ontdekken we het levendige Indische avondleven and I love it!!

De aanloop.naar Pudja festival is begonnen, het grote Hindu festival eind deze week, overal worden straten versierd, heel creatief en lekker kitcherig, heerlijk :-) Je kan het straatbeeld hier vergelijken met een grote avondmarkt bij ons., ma dan.alle.dagen, zonder bijzondere gelegenheid, iedereen ontmoet, eet en leeft in de straten, gezellige drukte dat net nie claustrofobisch aanvoelt, net nie ;-)
En overal lekkers, we kijken natuurlijk uit waar we ons voedsel halen, ma het streetfood is zo lekker en goedkoop, niet te weerstaan! So far so good., mijne belly kan t allemaal perfect aan en mijn kennis van Bengaalse woordjes en gerechtjes breidt vlotjes uit.
Geweldig!

Sinds maandag is onze Sister Margareth op retraite en dus is onze Dispencery gesloten voor 2 weken. Met Pudja komen er zowiezo vele minder patienten naar ons toe, iedereen.viert echt uitgebreid, dus ideale moment voor ons Sister om.ertussenuit te knijpen.
En de ideale gelegenheid voor mij om nog een ander huis te ontdekken. Ik beslis dat het Prem Dan wordt, de andere huizen zijn vergelijkbaar als ons Shishi Bavan, huis voor mentaal beperkte kindjes., per leeftijd beetje verdeeld. Dus, ik weet min of meer hoe.t er daar aantoe gaat, wil graag andere plaatsen ook ervaren.
Prem Dan is een groot opvangtehuis "for the sick and dying" Vergelijkbaar met Kahli Ghat, het eerste huis dat Moeder Theresa opstartte, ze ging letterlijk.de straat op, de sloppen in en raapte de stervende op, om ze dan onder meer menswaardige omstandigheden op te vangen en naar hun levenseinde te begeleiden.
Prem Dan werkt ook op deze manier, het is een groter gebouw dan Khali Ghat, dus ze kunne ln er meer patienten opvangen én meer helpende handen gebruiken.
Da wordt voor de komende 2 weken mijn ochtendshift, helpen bij wassen, voeden, wondzorg en andere nodige zorgen, wat bezig zijn met de patienten, babbeltje doen, gewoon aanwezig zijn.

Het Bollywood movie verhaal is best grappig, tot nu toe ist nog nie in realiteit omgezet en mn maatje Yann vertrek op vrijdag om verder te reizen, dus ik twijfel of ik ook zonder hem zou gaan als ze een van de dagen nog bellen. Was hilarisch wel, de Franse kerels Bruno en J (naam vergeten, woeps) waren zondag al mee naar de set gereden, met alles erop en eraan, allebei in grandchiek costum gestoken, en wanneer we samen met hen the big boss ontmoeten werd deze bijna wild., blijkbaar waren Yann en ik perfect voor ne doktersrol, Sister Elsa on the big screen :-) Ma alles verloopt traag en helemaal op zn Indisch, niet komen op afgesproken uur, blijven wachten op n telefoontje dat uiteindelijk toch nie komt, zeer typisch. Dus tot nu toe geen grote acteerprestaties, ma who knows :-) Het was zeer evo strelend om zo enthousiast gevraagd te worden om please mee te willen werken, grappig te zien hoe fannatiek die mannen ermee bezig zijn, das al de moeite waard. Khou je op de hoogte als we alsnog big stars worden ;-)

Morgen ist al weer woensdag, tijd voor de volgende malaria pil en da wil zeggen dak hier al 4 weken rondloop..! Wat vliegt de tijd al, bijna nie te geloven en dat terwijl alles hier10keer zo ntens aanvoelt én ik presies een heel pak extra uren in ne dag heb, zonder ook maar iets van tijdsdruk te ervaren, straffe toeren!
Sastha belde me vant weekend., kga hm ontmoeten in Chennai (da was vorig jaar al t plan, ma toen was mn tijd hier echt te kort) Sastha is collega van Christoph bij Jan De Nul, en is aan de hand van de stadjes en plaatsen die ik in november wil bezoeken, een planning aant opmaken. Hij zoekt een aantal plaatsen samen met me mee gaan te bezoeken, heeft hier en daar vrienden en familie wonen, die we kunnen bezoeken of al dan niet blijven overnachten, dus dat kan interessant worden. Heb er zelf nog altij geen behoefte aan om.iets vast te leggen, ticket richting Chennai boeken, ik wil nog nie vertrkken uit Calcutta :-) gonna enjoy the 2 weeks of work to come every minute to the fullest!!

Als het goed is ga k ook deze week nog op bezoek in Sheshire home, in Tollygunge. Via Liesbeth (Vanuytsel) zij deed er stage en is ook haar ganse hartje verloren daar. Ik ga er nog een deel van de kleedjes., de ballonnen vant Rode Kruis en wat centjes voor meenemen.
Ben benieuwd! Dan zou normaal volgende week een bezoekje aan het Schima project staan te gebeuren (project van Mia en Wilfried., Belgisch koppel, hebben er n schooltje en ook n weeshuis als ik me niet vergis opgestart) en ook hier ga k wat centjes mee naartoe nemen.
Wanneer onze Dispencery terug open is ga k even samen zitten met onze Sisters en overleggen waar en wat ik voor hen met de ingezamelde centen kan betekenen. Misschien samen met hen nieuw verbandmateriaal aanschaffen, of meer concreter, naar medicatie toe, kben er nog nie over uit, maar zo zie ik tot nu toe al wel onze ingezamelde inbreng nuttig te spenderen.
Suggesties van jullie zelf zijn ook welkom he., jullie lezen hoe t er hieraan toe gaat, laat maar horen he hoe jullie t ervaren en waar je denk dat ik best aan doe!

Big kiss x

Reacties 1

nancy 18-10-2012 15:12

Bestaan er geen projecten die kinderen de gelegenheid geven onderwijs te volgen? Mss die sponsoren, of bestaat dat daar niet?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer