A mano a mano

Its about time da ik me hier ook nog ns laat horen he, heb eigenlijk echt wel heel wat te vertellen za ma ik voel er weinig voor om me al te lang in n internetcafe op te sluiten.
Normaal schreef k overal een beetje, waar ik de inspiratie vant moment voelde opkomen en dan hoefde k me ma efkes voor de PC te zetten om alles online te gooien, maar aangezien ze me flink beroofd hebben ben k op n minimum aan communicatie teruggevallen en vraagt t nu dus echt n efforeke om efkes te zitten en te schrijven ;-)

kBen aan slag in t project van Marta, A mano a mano, en I just love it!!! 
Projectje staat nog in zn kinderschoenen, vanuit Italie starte Marta haar NGO samen met een Indisch koppel, ze werken samen met een aantal lokale inwoners van de sloppen, en hebben op dat half jaartje toch al flink wat bereikt.
Hun werkterein, een sloppenwijk ten noorden van Kolkatta, een eindje van 6 metrostops en een ritje met tuktuk, langs de Hoogly rivier en vlak langs de spoorweg. Op en in het vuilnis en letterlijk vlak naast de sporen, ik wist efkes zelf nie wat k zag, al die gammele huttekes en alleman met zn hele hebben en houwen opzij duiken als den trein voorbij komt geraast! Zot!

Als ik met Marta arriveer wordt ze direct herkent, haar naam klinkt luid en gaat als een echo verder en binnen de minuut komen al die snotterkes op ons afgestormd! Geweldig, allemaal big smiling snoetjes, vies en vuile bengels, ze komen langs overal tevoorschijn, lopen met ons mee, der springt er ene recht in uw armen, de hartelijkste verwelkoming ooit! :-) Dan denk k toch even niet meer aan mn handontsmetting en knuffel lekker mee!

We verzamelen elke ochtend in een klein centraal plaatske, waar ze de voorbije weken hard in gewerkt hebben om met heel wat kleuren op te vrolijken. Een rode kast, de grote aankoop van de maand, met wat knutselmateriaal, basis medicatie en verbandmateriaal, dank aan sponsercentjes die de voorraad heeft kunnen aanvullen!

Plezant joh, ik loop er nu n paar dagen mee rond en net zoals ik al heel wat snoetjes herken, lijken de snoetjes mij ook al snel te herkennen en klinkt er hier en daar een verlegen Elsa kreet :-) geweldige mannekes!

We maken hun snoetjes proper, neusjes en vuile snottepieten, er zijn veel blote voetjes vol klovekes en kleine wondjes, er wordt heel wat geknuffeld en gedanst, plezant om me gewoon tussen hen op de grond te zetten, spellekes handenklap of een converstatie Hindi Vlaams :-) 
Vandaag zijn we n 40tal schooluniformen gaan kopen, en int school gaan uitdelen en laten pasen. Op huisbezoek, andere kleine NGO's opzoeken, vrijdag wast een puja moment en werden we van kop tot teen in sarie gekleed, alle dagen wel een nieuwe uitdaging! 

Fotos zijn er en zullen op een dag wel ns in mijn mailbox verschijnen, ma ik ben nogal afhankelijk op da vlak voort moment :-) Ma geloof me, het is intens, het is gezondheidgewijs misschien n beetje risky ma het is hier presies waar ik wil zijn, het zijn deze snoetjes die mij doen stralen!! 

Namaskar
Elsa xX

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer