ne platte dag hoort er ook bij zeker?!

Maandag 7 november, Mangalore

Het gaat me niet al te goed af vandaag. Moe, zo zo moe en wa slapkes. Denk dat de lange warme dag van gisteren zn tol eist, en ik moet ook toegeven dat ik niet heel veel water heb gedronken, buiten de paar tasjes thee.. Te druk bezig geweest he, ik haal mn literkes vandaag wel in. Ksta ook vol muggenbeten joh, meeste nog van in Goa, ik werd soms gek van de jeuk! Vooral op mn voeten, met wa uitslag en gezwollen kleine teen.. Smeren die Bach Rescue creme!!

Weinig actie dus vandaag, krijg 2 dames met me mee naar railway station, treinticketje voor morgen te pakken zien te krijgen. Sleepers class is volgeboekt, dus ik neem mezelf een iets duurder ticket, zelfs eentje met airco. Dont judge me please, khou nie echt van da hoger klas gedoe, ma anders kwam k op de wachtlijst terecht, met geen garantie dak nog n plaatske te pakken zal krijgen en als t echt vol is kan k dan nog n hoger klas ticket krijgen ma betaal k dubbel of het ticket wordt geannuleerd en dan duurt t weer nen dag of 2 voor k nieuw te pakken heb. Dus ja,we doen t zo maar en trouwens voor n rit van minstens 10uur ga k toch nie al te lastig zijn als er airco is..
Met de 2 dames nog n kerk en n hindu tempel bezocht, ferm za, ma mn kop stond er echt nie naar. Zo plattekes, pff. Effe overwogen om de ORS boven te halen, ma ben dan na lunch en halve liter water gewoon in slaap gevallen, paar uur later wakker geworden en dat heeft me er al doorgehaald so, ca va!

Samen met St Evangeline een rondje over het domein, ik herken nog heel wat gezichten van de vorige trip. Vooral bij de gehandicapte kindjes zie ik weinig verandering.. Ze zijn gegroeid ja, ma t jongske dat ganse dag op zn potje zit, dat zit er nog steeds op. Olivia, meisje dat gans verkrampt ganse dagen in haar bedje ligt, ze ligt nog steeds in diezelfde houding in dat zelfde bedje. Het grote verschil is dat ze niet meer schrok toen ik haar handje aanraakte, dat is me bijgebleven van vorige keer. Dus dat betekend toch dat ze meer gewend is aan aanraking en aanwezigheid,dat stelt me al.wel gerust. Ik herken ook klein ventje dat toen nog niet kon stappen en nu super vrolijk rondhuppeld, fijn te zien.
Kheb geen nieuwe fotos kunnen nemen, want mn kodak heeft me daar wat in de steek gelate. :-s khoop dat hm terug aan de praat heb, toestel is toch wel aan vervanging toe zo stillekes aan.

Vanavond mocht ik de Sisters vergezellen in hun avondmoment samen, beetje over mezelf en mn thuis vertellen, ze vragen me uit tot t genant en grappig wordt :-) Toffe madammen!
We nemen uitgebreid afscheid, St Evangeline heeft vandaag nog n jurk voor me laten maken en dat gaf me toch weer een warm emotioneel moment.
Ze zal me morgenvroeg naar trein vergezellen, met n lunchpakketje. Schattig toch!

Alright, so for now I close up the chaptor with the Sisters.
Maybe one day will come back to do the real job, nu hebben ze t me net als de vorige keer niet echt toegelaten om meer te doen dan gewoon bij de kinderen te zijn. Ik word echt als een grote belangrijke gast gezien en dat betekent in hun ogen mij soigneren, niet omgekeerd.
Het wordt me wel meer en meer duidelijk dat ik hier op mn plaats ben en op een dag wel een project of omgeving ga treffen waar ik me echt zal kunnen inzetten.. Ik lees dat jullie me schrijven om toch nog terug naar Belgium te komen en dat zit er tot nu toe nog altijd in za,gene paniek ;-) ma ik hoop toch stiekem dat ik ergens in de nabije toekomst even niet terug ga komen en Sister Elsa echt aan het werk kan zetten! Who knows what the future will bring?

For now, slaap zacht
Laat maar iets van je horen!
KNUFFEL

Reacties 3

Dominique ,Annelieze en Rudy 08-11-2011 18:18

Hoi Red crosssister,
Wij hebben juist even een break gehad, donoren te laat, en even tijd genomen om je verslag te lezen .
Verzorg je goed, drink genoeg en geniet vooral van alles maar ... zeker terugkomen he .

Lieve groetjes en 3 kusjes uit DCG

an 11-11-2011 14:15

wat een verhalen, wat een avontuur... en nie te veel inzitten met wel of niet terug komen. Doen waar je zelf gelukkig van wordt! geniet nog erg veel van je 2de thuis daar!
xxx

Christoph 11-11-2011 22:14

Nobody knows what the future will bring, but i know it brings more India for you, unless you go really crazy or something.
Dus dat wijst er weeral op dat je reisperiode te kort is, die 3 weken is niks, je wist dat al... nu moet je zelfs een hogere klasse boeken om op tijd weg te geraken... TIJD!!! grrrrrrrr......
No judgment... alleen de stempel drukken dat de aanpak moet veranderen.... en ik weet dat je het weet... ik zeg het toch maar

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer