ontsnappen en op ademen komen..

Zondag 25 november, aangekomen in Coonoor.
Sinds in vrijdagavond afscheid nam van Carl en zijn gezin, is er heel wat afgereist.
Geweldig leerrijke tijd doorgemaakt in Poondy, heel opt gemak gevoeld, helemaal bij mezelf...
Carl en zijn geweldig vrouwwke namemn me smiddag mee voor n volledig vegetarische "raw food" lunch in Energy home (zulke woordekeuzes zijn toch heerlijk...)
Geweldig, sluit perfect aan bij me zuiverend met ayurvedische kruiden, een hele maaltijd zonder toegevoegden, geen boter noch olie, niks van da, puur natuur, en super lekker! Perfecte afsluiter!
Namiddag opt gemak bagage weer inpakken en dan neemt Carl me toch nog gauw mee voor j tripje richting Auroville. Zo'n 10km buiten Poondy, n 40tal jarar geleden opgericht door The Mother, vanuit Sri Aurobindu ashram. Met als concept om in volledige harmonie met natuur een eigen volledig onafhankelijke gemeenschap te zijn, met als min of meer centraal punt dit masaal gouden balvormig worship plaats, naar vertellen binnenin meditatie ruimtes, volledig in witte inrichting, met in midden een mega kristallen bol waaropeen licht schijnt en zo indrukwekkend aandoet.
Naar horen zeggn, heb het enkel van buitenaf gezien en moet zeggen, hoewel het een zekere wow indruk maakt, geeft het me eerder een "ego" gevoel dan een spiritueel gevoel..
Moeite heb ik om het concept te vatten, het is echt een mega groot domein, prachtig groen en de huizen, meditatieruimtes, ontmoetingsplaatsen, nutsvoorzieningen, alles ligt letterliik her en der verscholen in dat groen. Dat ljkt me heerlijk, maar ik kan nienzeggen dat iknme aangetrokken voel tot de plaats... in tegendeel, hetngeeft me eerder gevoel van "vlucht van realiteit" te zijn, met alle respect voor de 1500 personen die er leven en hun levenskeuze, maar net als ik me vragen stel bij het subtiel verplicht volgen van groot aantal richtlijnen volgens The Mother, stwl ik me ook hier vragen bij het oprecht zijn van deze schijnbaar harmonieuze samenleving... enfin, niet aan mij om te oordelen, wel boeiend om toch kort het gebeuren te zien en zo iets concreter beeld te vormen.
Het feit dat we de trip tijdens gietende regen deden maakte het geheel dan weer af :-)
Alright, vrijdag nog n paar uurkes bijnCarl thuisn doorgebracht, en tegen 22u met al mn bagage aan bushalte gedropt.
Met hulp van Sastha (kwam me dag voordien opzoeken, groot emo afscheid) had k n semi sleeper plaatske op best n comfortabele bus.. tocht van 9 uur in vooruitzicht, met n buik die verdacht actief was van mn zuiverende kuur... hmmm
Alles godzijdank prima verlopen, een van de normaalst rijdende buschauffeurs die k hier al heb meegemaakt, en zelfs een paar uurkes vredig geslapen!
Zaterdagochtend rond 7u aangekomen in Coimbatore, stad die momenteel industrieel enorm aant groeien is, en volgens reisgids enkel dient als tussenstop. Letterlijk, ik kon er nie rap genoeg weg zijn!
Meer dan n uur rondhobbelend met bagage, op zoek naar n kamerke, blijkbaar de hele stad volgeboekt door een groot huwelijk, dan toch n kamer gevonden in n business hotel, sjieke kamer, lichtjes over budget, ma net wat k nodig had. Genoeg comfort om me een dag in te verstoppen, weinig te beleven in stad en als k even voor n wandleing n blokje om ga, krijg k t advies van n iets ouder vrouwke om terug te draaien want het is hier niet veilig...
Volg haar raad wijselijk op, bestel wa eten met roomserviece en sluit me met n wat onrustig gevoel op in mn kamer.
Vreemde vines hiere.... dont like it much.
Enfin, na n onrustige nacht loopt wekker om 4.40u af, in alle haasten inpakken ejnwegwezen, richting treinstation (das op 2 min stappen, enige voordeel)
Trein op, uurke later weer af in n dorpke wiens naam me nu even ontglipt, ook maar als tussenstop bedoeld, want plan is om hier direct an boord te stappen van Toy Train, kleine authentieke stoomtrein die toch van 4uur de bergen omhoog klimt, aan tempo dat nauwelijks hoger ligt dan wanneer je t te voet zou doen, maar beloofd adembenemende vergezichten in en over de bergen, door de wildernis, dé reden waarom ik deze streek op mn lijstje zette.
Wel, teleurstelling van de dag... tis zondag, blijkbaar zijn er maar n 40tal plaatskes op de trein en die zijn natuuelijk volgeboekt! :-s kvind nog 3 Engelse reizigers die net dezelfde teleurstelling als ik ontdekken , grommend op reisagendschap dat ons allen verzekerde dat niet nodig was om vooraf te boeken... ik had ook na n half uur in snikhete station te wachten, hetzelfde antwooord gekregen, dus verontwaardiging was aanwezig.
Ik sluit me bij hen aan, we zoeken naar de bus en na heel wat onderhandelen beslissen we om auto met 4 te nemen, zou sneller gaan. Auto bleek uiteindelijk hetzelfde relatief kleine jeepbuske te zijn als waarmee Renee en ik richting Darjeeling klommen, met alle 4 onze bagage (los op t dak, tot t begon te regenen, chauffeur geen afschermijg bleek te hebben en mijn regenhoes van rugzak mysterieus leek te zijn verdwenen) dus, met bagage en al, en toch ne man of 2 te veel in da busske gepropt, 3 slechtgezinde Engelse en 1 mottige Belgische reizigers (sea bands in alle haast vergeten aan te doen, enkel n banaan gegeten en te weinig geslapenen dan ne iets minder rustige chauffeur in haarspeldbochten de bergen in.....
Kunt ge t plaatje inbeelden?? :-)
Sjans da ik vooraf beslsit had om eerst in Coonoor te stoppen al voor k helemaal tot Ooty zou reizen, zo mocht ik er als eerste uit, dankbaar voor frisse lucht!
Coonoor heeeft in veel ozichten veel weg van Darjeeling, hoog de bergen in, natuurpracht rondom, overal kleine huizekes opeen gepakt, overal kleine tempels, kerken en moskee tegen bergflanken, adembenemend! Wrote verschil is dat dit gewoon midden in Zuidd India ligt, amper 2uurr verder dan grootste stad van Namil Nadu, amper 100den kilometers verwijdert van de stranden waar ik vorig jaar vertoefde, los int midden van die reusachtig enwarme land, en ik heb ook hier weer nood aan mn sokken, sikke sjaal en n extra trui! Plus! In dit gebied leven wilde olifanten! De Indische olifant, kunt ge t u voorstellen, gewoon vrijergens in deze groene wildernis... :-) vreugdesprongetje!!
Van het vreemde onrustge gevoel in drukke stad gisteren, naar onveschrijflijke naatuurpracht en heerlijk gevoel van herbronnen vandaag... op amper paar uur van elkaar verwijdert! Dat is India, die grote contrasten, dat constant blijven verrassen...
Coonoor, ik verblijf alweer met plezier in YWCA, deze keer letterlijk in de middle of nowhere... hoog op de berg verstopt int groen, een prachtig oud Engels herenhuis, momenteel 2 gasten en super vriendelijk personeel.
Volledig weg van zowat alles, en blijkbaar toch dichtbij genoe. Om te voet op verkenne te gaan, perfecto!
Hier blijf k 2 nachtjes (die zijn koud en vragen heel wat extra dekens en creativiteit om warm genoeg te blijven) dan ziet het ernaar uit dat het ritje met die Toy Train toch nog kan lukken (happy me!) En dan 2 nachtjes Ooty.
Daarna staat Mangalore en ontmoeting met sponsorkindjes op planning!!
Internetverbinding, gsm, allaal niet zo evident hier in mn heerlijk ver weg plaatske, dus gene panieek als nieuws even uitblijft, alles dik in orde!
Voel nu trouwens echt wel dat lichaam n pak sterker is dan tijdje terug, wandeling op en neer deze steile straten gaat n pak beter af dan in vergelijkbaar Darjeeling. Over mn condititie heb k niks gezegd ;-)
So, bye for now, jodelahiti Elsa in de mountains doing good!!
Liefs xX

Reacties 1

Moeke Sidonie 27-11-2012 11:05

Hej Elsa! Fijn je te horen en dat alles oke is! Hier alles oké, hbb vandaag info rond visum opgezocht, een heel gedoe! Ik ben ondertussen geopereerd aan mijn schouder en alles is goed, heb al kiné gehad , wat heel goed verliep. Ben nu ook een paar maandjes thuis voor revalidatie : ) dus kan ik weer veel opzoeken!
Geniet met volle teugen , ik kijk al weer uit naar je volgende belevenissen.
Blessed You!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer