vooruit met de geit

Tjellow tjellow = vooruit met de geit / Kajuharo / kamasutratempels.
Na bijna vijf uur met een boemeltrein gereisd te hebben, eindelijk aangekomen in Kajuharo, hotel Harmonie. Blijkt onze kamer nog maar eens voor twee personen slaapgelegenheid te hebben, dus nog maar is gepalaverd en uitgelegd dat we een bed bij moesten hebben, willen ze ons Elske toch op een matras op de grond leggen niet dikker dan een kusseke, maar dan kennen dees madammen nog niet. Na veel heen en weer gepraat, eindelijk een fatsoenlijk bed op de kamer maar we worden wel als moeilijk en problemen zoeken afgeschilderd.
Ons Wiske (Els) wilde perse India van heel dichtbij zien of ze dacht dat ze de paus was, want trap per trap is beter dan twee tegelijk op je knieën. Blauw knie, beetje geschaafd en vandaag bitteke stijf, morgen ist genezen.
Weet je hoe ze hier wegen verbreden ? Wel als de overheid beslist dat de weg breder moet, dan kappen ze heel gewoon een stuk van je huis als dat in de weg staat. Of je er dan nog in kunt wonen of niet, dat trekken ze zich niet aan. Daarom dat wij zoveel afgekapte onbewoonde huizen zagen in het midden van een dorp.
Het is hier wel omgekeerde wereld, wij worden als wereldwonderen aangezien, wit velleke denken we, en ne mega rugzak op de rug van een vrouw, iedereen komt ons de hand schudden en vragen hoe wij heten en van waar we zijn, of ze zwaaien naar ons, en wij maar handen ontsmetten; )
Het is hier nu huwelijksmaand, meerdere keren per dag hoor je luid tromgeroffel en belletjes en meestal met een versierde wagen en paard. Ocharme dat dier ! We hebben een optochtje mogen filmen, dat was wel de moeite, maar weer hadden het gevoel dat zij ons bekeken en niet andersom.
Wat hier wel enorm opvalt is dat de vrouwen altijd netjes en proper gekleed zijn, met mooie juwelen en kleurrijke kleding, gelakte nagels en dikwijls henna versieringen op hun handen terwijl de mannen er vrij sjofel en stoffig bijlopen.
Na ons omelet en toast met kei goeie koffie besloten we om een dorpswandeling te doen. Trouwens de honing hier is erg lekker maar zo zoet volgens ons Sidonie( Linda) dat je tanden spontaan uit je mond vallen. Heel onverwacht bood er zich een jonge gids aan om ons rond te leiden. In heel goed engels legt hij ons de levenswijze en de indeling van het dorp uit. Hij leidt ons naar vergeten tempels en naar het oude dorp van Kajuraho , en door het heel kaste systeem van het dorp, kleuren en levenswijze inbegrepen.
En dit heeft geleid dat ik (Kristel) veel geluk zal hebben want zoals de hindi geloven, als je in koeien sch…… trapt dan kan je geluk niet meer op, wel ben er met twee voeten tot over mijn enkels ingezakt, hoeveel geluk kan ne mens hebben hé. Was toch blij dak met mijn twee voeten in een waterput kon spoelen, want aangenaam was toch iets anders .En de rest maar lachen!
Elke tempel die je binnengaat, doe je blootsvoets, dus schoenen uit aan het begin van de trap en dan op blote voeten naar boven. Als je schoenen gepikt worden, heb je ook geluk want de dief neemt dan als je zorgen en bekommernissen mee. Maar ja dan hedde wel geen schoenen meer en mee al die koeiensch…. hier is dat ook niet simpel.
We zijn ook weer een paar hindi woorden rijker, tjellow tjellow = vooruit mee de geit, tikkee = ok, acha zeg je als je lekker gegeten hebt.
We zijn gastvrij ontvangen door de hoofdonderwijzer van het schooltje en door de burgemeester van het dorp, waar we dan natuurlijk chai gedronken hebben, wat sponsercentjes int schooltje achtergelaten, en oorbellen gekocht hebben, die we nu natuurlijk al dragen.
Op onze terugweg naar ons hotel, zagen we een nieuwe manier om was te drogen, hang het gewoon aan de balustrade van een rond punt en door de voorbijrijdende auto’s, droogt de was vanzelf !
Eerst gezond gegeten, crepes met bananen en honing, crepes met yoghurt en papaya en crepes met kaas, en lekker dat het was !
Onze tocht verder gezet naar de kamasutratempels, ticket gekocht, rustig binnen door metaalpoort, rugzakken gefouilleerd en dan heel hard lopen om binnen te zijn. Paniek overal en geen idee waarom. Iedereen werd eigenlijk zo snel mogelijk binnen geduwd en toen werd het ons duidelijk, reuze bijen, drietal cm, waren gestoord in hun bezigheden door tuinmannen en vielen nu de mensen aan. Bij ons stonden franstalige moeder en zoon die beide gestoken waren. Zoon tweemaal en moeder eenmaal. Er werd ons verteld, dat deze bijen giftig konden zijn, en voorzichtigheid aanbevolen was. Franstalige zoon werd door ons Linda verzorgd, want hij had nog twee angels in zijn gezicht zitten, en ons Elske spande wel de hoofdkroon door tegen hem te zeggen in het plat Vlaams, goa zitte joeng want sebiet valde van eiwe sus, en da tegen nen fransman, dieje verstond dat dus niet, maar het was nog waar ook want hij zag erg bleek.
Naar de tempels gewandeld en is goed bekeken ! Echt kunstwerk, ongelofelijke beeldhouwkunst, niet te begrijpen hoe ze zoiets kunnen maken hebben. De moeite waard om te zien. De tempels zijn omringd door prachtige tuinen. En ja er zijn inderdaad wel erotische taferelen op afgebeeld.
Als afsluiter van de dag hebben we een lekker italiaans restaurantje gevonden, boven op het dakterras, kei goeie spaghetti gegeten, het was er netjes en proper, zelfs het toilet. Het was er pipi doen bij candelight.
We zitten te wachten op een binnenterras van ons hotel tot het tijd is om naar het station te gaan, om 23.30u is de trein naar Varanassi, allee als die voor een keer is op tijd is.
We zingen alsvast, treintje komt zo, treintje komt zo, treintje komt zo …………

Namaste
Linda Els Kristel

Reacties 4

lydia bastiaanssen 05-02-2013 18:19

Hela dames,
Jullie maken precies vanalles mee daar in India. Ik volg elke dag jullie blog. Sappig en leuk om te lezen, laat staan om te beleven.
Zelf vertrekken wij vannacht ook op vakantie nr de zon.
Amuseer jullie nog en zorg goed voor elkaar.
Tot na 20 febr.
Dikke knuffel vr alledrie van Lydia.
Smaksmaksmak. ))

make 05-02-2013 19:24

da zen die bijen van in de ardennen hee elsemie.hebben daar ook zo een grote.oef gelukkig geen van jullie gestoken .
dikke knuffel ginder.
make XXX

Leen kuringen 05-02-2013 20:37

Wat een spannende verhalen , echt een geweldig avontuur een prachtige reis die je voor altijd zal bijblijven ...geniet ervan !!!!
Wij genieten een stukje mee ...ook prachtige foto's ..
Dikke Knuffel

Nancy 06-02-2013 08:45

Geweldige verhalen, mijn ogen plakken steeds vast aan mijn scherm om jullie verhalen te lezen.
En dat zonder honing!
@ Linda: ge kunt die honing mss gebruiken om uw gebit terug vast te plakken.
Nog veel plezier!
Warme knuffels x

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer