Wordt vervolgd... Tis van da! !

Namaste!!

Lange tijd geen beweging hier, maar het ziet er naar uit dat er rap verandering in zal komen...
Kort samengevat, ik heb nie echt stilgezeten en heb me volledig uitgeleefd in de voor mij voornaamste reden om nu thuis te zijn... bij de familie en matekes zijn!!
Heb ook vooral veel gesnotterd en gehoest, gezondheid heeft daar in Kolkatta n flinke deuk gekregen, heb dan ook maar flink het ritme van mn lijfje proberen te volgen.

Wat brengt me nu deze week hier terug in gang... blijkbaar heeft de ambassade out of the blue hun visa regels lichtjes aangepast, jawel alwéér, maaaar deze keer helemaal in mijn voordeel!!! Voordien was het nodig om 2 maanden te wachten voor je opnieuw visum aanvragen, dat is nu weggevallen!!
Dus kreeg ik eind vorige week ineens groen licht om opnieuw een visum aan te vragen en bij gevolg ook terug te mogen vertrekken!!!
Vreugdedansje!! Die kans wil k niet laten schieten, reden te meer is dat ook ons madammen Linda en Kristel op punt staan om te vertrekken én ik dus holderdebolder toch met hen mee kan!!!

Visa aanvraag binnen, vlucht geboekt, rugzak deze keer verbazend rap al terug ingepakt, hier en daar nog wat regelen en we zijn terug weg!!! Heerlijk :-)
Nepal komt er hopelijk een andere keer van, ik ben zo content dat k mn India verhaal toch nog een stukje verder mag gaan schrijven...

Ons Kristel en Linda, zij hebben ook nie stilgezeten! Helemaal gebeten door de "wij willen ook iets nuttigs kunnen doen" kriebel, hebben ze ook hier en daar mensjes aangesproken en heeeel wat nuttige spullekes kunnen verzamelen!
We hadden samen al research gedaan, aantal adressen en projecten opgezocht en nu er een extra rugzak is die we ook nog kunnen volproppen met al die spullen (tandenborstels, kleine speeltjes, ballonen, vitaminen, kleurtjes, zeep, ... !) plus nog een deel van de ingezamelde kleedjes, we kijken er al naar uit om toch weer wat blije gezichtjes te kunnen toveren! :-)

*Zij zullen tijdens de trip ongetwijfeld ook wat te vertellen hebben en gaan dan ook hun verhalen hier op de blog gooien*

Wat is er deze week nog gebeurd? Daar komt ongetwijfeld ook nog een staartje aan dat verhaal...
Voor mn grote vertrek kreeg ik een aantal keren de vraag "Waarom gaat ge zo ver van huis als er hier in Belgie ook zoveel mensen zijn die wat hulp kunnen gebruik?" Volledig terecht!
Ben er inderdaad ook van overtuigd dat er vele dichter bij huis ook mensen zijn die een steuntje kunnen gebruiken, en k geloof zelfs dat we daar niet perse voor naar de groot steden hoeven te trekken.
Dus, ik nam contact op met MIN (Mensen In Nood) Organisatie hier in Geel, een groep vrijwilligers die zich inzet voor onze medemens in nood. En ik geloof dat hier na mn thuiskomst nog wat ligt te wachten voor mij... 

Ik heb dan ook beslist om de rest van de ingezamelde kleren aan MIN te schenken, wees er dus maar zeker van dat ze in handen komen van iemand die het van doen heeft!

Voor mijn tijd terug in Kolkatta nam ik contact op met Martha (degene op FB kunnen ns kijken "A mano a mano" ) een kleinschalig beginnend project waar ze vooral bezig zijn met de kinderen van het dorp, voorlichting geven (je vuilnis in de vuilbak en niet op de straat, flink de neusjes leren vegen,..), deze week start ze met een cursus Hindi-English, ze knutselen samen, de opbouw van kleine apotheek is gestart,...
Ik ontmoete Martha kort voor mijn vertrek uit Kolkatta in november en zal haar nu nog n paar weken gaan helpen, kijk er al naar uit!

Dus... heel wat beweging geloof k :-)
De foto's zijn ondertussen ook up to date, dus ze zijn klaar om toch nog een vervolg te schrijven...
Excuus aan alleman die k nog nie heb gezien, sponserouders die nog op fotos van hun kids wachten, kben nog nie eens tot bij mn favoriete donors geraakt, maar kga da vanaf maart allemaal goemaken za!
Nu heb k hier de kans en ik grijp ze graag met 2 handen wijd open!!! :-)

Dikke merci!
Eneuh... wordt vervolgd! ;-)

Reacties 3

Marleen Vanoppen 23-01-2013 17:10

Hallo Els ,Ik had het vorige week al gehoord van Kristel dat je waarschijnlijk mee kon gaan.Ik ben zo blij voor jou maar ook voor Linda en Kristel ....Geniet samen van een prachtige reis en ik volg jullie verhalen wel op en anders horen we ze wel als jullie terug zijn .

Dikke knuffel voor jou Els en Linda en Kristel
Leen

lydia bastiaanssen 26-01-2013 13:28

Hallo Kristel, Linda en Els,
Ik ben blij voor jullie dat Els kan meegaan. Geeft toch een geruststellend gebvoel.
Wees voorzichtig en geniet van jullie reis. Het zal beslist de moeite zijn als je zo'n mooi doel voor ogen hebt. Tot later. Ik volg jullie blog.
Grtjs en knuffel.
Lydia

Herman (een pseudoniem) 28-01-2013 17:50

Een gezegende reis toegewenst! Laat los wat je zoekt en ik ben er zeker van dat je het vindt.

Namaste!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer